ObedienceNaast Gedrag en Gehoorzaamheidstraining geven wij ook Obedience traininingen.

Obedience is een uit Engeland afkomstige wedstrijdsport voor baas en hond. Op papier bestaat deze sport uit reglementen die vastgelegd zijn in de "Kennelclub Obedience Show Regulations". De sport omvat zes wedstrijdklassen, die een oplopende moeilijkheidsgraad kennen en waar in baas en hond als team getest worden op hun vaardigheden in de diverse oefeningen.

Obedience is een sport voor iedereen. Jong of oud, dat maakt allemaal niet uit. Obedience is een wedstrijdsport voor alle honden. Groot of klein, dat maakt niet uit. Rashond of kruising, dat maakt niet uit.

Weer of geen weer, dat maakt niet uit!
Zo'n twee keer per maand wordt er een Obedience wedstrijd georganiseerd. Obedience is een hobby, een hobby betekent plezier en doe je graag. Van iets dat je met plezier doet hoef je niet uit te rusten. Veel hondensporten zijn vaak seizoensgebonden. De honden staan enkele maanden op non-actief.
Obedience is een sport voor ieder seizoen, 's zomers zijn de wedstrijden buiten en 's winters wordt er gezorgd voor een goede binnenaccommodatie.
Om de kwaliteit van onze sport te bewaken, worden er voor de meeste wedstrijden Engelse keurmeesters uitgenodigd om onze wedstrijden te keuren. De keurmeesters, die worden uitgenodigd, zijn nagenoeg zonder uitzondering gekwalificeerd in Groot-BrittanniŽ om de hoogste klassen te mogen keuren.

Positieve hondentraining
De kwaliteit van training voor de sport, staat hoog aangeschreven. Dat komt ondermeer, doordat de mensen die wedstrijden organiseren, keurmeesters en leden van het bestuur van "the Dutch Obedience Society", ook zelf deelnemers zijn.
De mensen die het toekomstig beleid uitstippelen weten wat het inhoudt om een hond te trainen. Zij zijn er zelf ook mee bezig. Daarnaast hebben ze veel wedstrijdervaring.
Als deelnemer aan een wedstrijd ben je er er dus van verzekerd, dat zij die de regels hanteren, de sport ten volle begrijpen.

Kijk voor meer informatie over obedience en the Dutch Obedience Society op de website van de DOS
home